Vellykket elektrificering kræver stærkt partnerskab

I øjeblikket arbejder Alstom på elektrificeringsprojekter til tocifrede milliardbeløb.

I øjeblikket arbejder Alstom på elektrificeringsprojekter til tocifrede milliardbeløb.

Et stærkt og koordineret trekløver som ASB Consortium vil kunne sikre en vellykket elektrificering af den danske jernbane, lyder det fra Alstom Transport.

I de kommende ti år skal store dele af det danske jernbanenet elektrificeres. Derudover står Danmark over for investeringer i elektrisk togmateriel til fjern- og regionalbanerne.
“Som leverandør af infrastrukturopgaver og rullende materiel er det vigtigt at være bredt sammensat for at kunne løfte de forskellige discipliner i projektet,” siger Christian Algreen-Ussing, der er managing director i Alstom Transport Danmark A/S.

Christian Algreen-Ussing, managing director i Alstom Transport Danmark A/S.

Christian Algreen-Ussing, managing director i Alstom Transport Danmark A/S.

Én stærk leverandør
I forhold til elektrificeringsprogrammet er Alstom gået i partnerskab med Bravida Danmark og SPL Powerlines.
Udover at være en stor udbyder i Tyskland kører SPL Powerlines også store projekter rundt om i Europa. Selskaberne har formaliseret deres samarbejde i “ASB Consortium” med det formål at kunne tilbyde sig som én samlet og stærk leverandør.
“Vi er komplementære i vores faglighed og kan trække på fælles erfaringer fra Norge, Sverige, Tyskland, England og Fran­krig. Dertil kommer, at vi har et fælles fokus og kender hinanden rigtigt godt med fælles projekter.”
“Det har gjort os til en velkoordineret enhed, hvilket vi ser som en forudsætning for at kunne levere en moden og gennemprøvet løsning og opfylde de fastsatte udrulningstider,” siger Christian Algreen-Ussing og tilføjer:
“Foruden elektrificeringen vil Alstom også kunne byde på det elektriske og mekaniske arbejde i Femerntunnelen og levere systemløsninger.”

Nationalt kendskab
Alstom Transports danske aktiviteter blev etableret for 20 år siden, ligesom Bravida Danmark udspringer af en dansk virksomhed.
“Et godt kendskab til de danske trafik- og vejrforhold vil være afgørende for udrulningstiden og en fordel, når man skal optimere forhold omkring f.eks. trafikforstyrrelser og sporspærringer. Bravida og Alstom arbejder i dag godt sammen på udrulningen af signalprojekter på Fyn og Sjælland.”
“I øvrigt er vi garanter for, at medarbejderne opfylder danske løn- og arbejdsvilkår og hermed også EU-reglerne,” siger Christian Algreen-Ussing.

Alstom Transport Danmark
Alstom Transport leverer alle former for rullende materiel fra højhastighedstog til letbaner samt signalsystemer, turnkey- og jernbaneinfrastrukturløsninger samt vedligeholdelse og services. I Danmark er Alstom leverandør af tog til DSB, Arriva, Lokalbanen, Regionstog og Vestbanen foruden at levere produkter til Banedanmarks signalanlæg.
Alstom Transport har på verdensplan 29.000 ansatte i 60 lande og er en del af Alstom-koncernen, der beskæftiger ca. 93.000 medarbejdere.

www.alstom.comAlstom Transport Danmark A/S
Amerika Plads 19
2100 København
www.alstom.com

Der er lukket for kommentarer.